Cursussen en lezingen

Cursus EHBO met Homeopathie

Een ongelukje zit in een klein hoekje, maar kan grote gevolgen hebben!

Als je een flinke snee of een grote buil homeopathisch behandelt geneest het veel sneller, met minder pijn en kans op complicaties.

In deze cursus komen vele EHBO-situaties aan bod met de bijbehorende medicijnen om ook bijvoorbeeld insectenbeten, brandwonden maar ook botbreuken en hersenschudding snel en doeltreffend te behandelen.

Een EHBO-set met 37 homeopathische medicijnen en een EHBO-boekje horen bij deze cursus.

Een cursist aan het woord:

Hoi Annelies, ik heb je EHBO-cursus goed kunnen gebruiken!
Ik brandde me laatst aan het warmte-element van mijn combi-oven.
Het wondje begon vervelend te prikken en er ontstond een dikke blaar.
Ik heb toen aan de hand van het cursusboekje en de kleur van de brandwond opgezocht dat ik eerst Cantharis en Apis moest gebruiken.
Ik heb voor de EHBO altijd een paar ruikflesjes met alcohol klaar staan en kon het dus heel snel met mijn EHBO-setje maken.
Na de eerste keer ruiken merkte ik nog niet zo veel. Nadat ik voor de tweede keer beide flesjes geroken had en ik even niet oplette, was de blaar volledig verdwenen! Het wondje zal er natuurlijk nog wel, maar het wondvocht was weer helemaal door mijn lijf opgenomen en ik had er helemaal geen last meer van. Het is inmiddels prachtig genezen. Bijzonder om te zien hoe snel en krachtig homeopathie kan werken en ik kan iedereen een cursus EHBO met homeopathie aanraden!

 

Cursus Filosofie en gezondheid

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden... Dat is een filosofische uitspraak waar we in deze 3 daagse cursus mee aan de gang gaan. Wat is eigenlijk gezondheid en wat is ziek zijn? Hoe kunnen we kijken naar de natuur, onze medemens en de wereld om ons heen. We gaan onderzoeken wat onze persoonlijke relatie met de natuur is. Wat spiegelt die in ons en hoe kunnen we daar van leren?

We beginnen met 3 dagdelen (ochtend, middag of avond) en kunnen dit indien mogelijk en gewenst uitbreiden. Bij voldoende aanmeldingen wordt een cursus gepland in overleg met de cursisten.

Opgave cursussen via e-mail of tijdens het telefonisch spreekuur.