Patienten aan het woord

Opgevoed met reguliere geneeskunde

70 jaar geleden werd ik met reguliere geneeskunde opgevoed, echter de regel 'lichaam en geest zijn één' was, toen al, in ons gezin niet onbekend. Zo rond m'n twintigste kwam bij mij de belangstelling voor homeopathie en in de loop der jaren ook voor o.a. orthomoleculaire geneeskunde en acupunctuur. Dit loopt vanaf die tijd als een rode, golvende draad door mijn leven. Of ik daar wat mee deed, besliste ik natuurlijk wel zelf maar ik wilde ook een goede verstandhouding met mijn reguliere arts hebben; dus was het ook: welke huisarts tref je, hoe staat die tegenover deze instelling? En daarin is wel een zeer grote variatie heb ik mogen ervaren.
De veranderende instelling binnen de geneeskundige zorg: veel gauwer en meer medicatie bij klachten, = klacht behandelen, maar minder kijken waar komt het vandaan, heeft zeker een belangrijke rol gespeeld bij het hernieuwen van mijn contact met de klassieke homeopathie.

Vanaf mijn 55e werd mijn inspanningsastma en hoge bloeddruk regulier behandeld. Zo'n 6 jaar geleden kreeg ik ook last van eczeem, alleen aan de vingertoppen en sporadisch op andere plekken op de hand. Ik doorliep na eerst zelf wat ‘aangemodderd’ te hebben het hele medische circuit tot en met een universiteitsziekenhuis om van dit eczeem af te komen. Resultaat: 0,0 en hondsberoerd van alle medicatie. Het punt 'tot hier en niet verder' was bereikt. Maar wat dan?
De herinnering aan eerdere homeopathische behandelingen met goed resultaat kwamen weer boven en de stap voor een afspraak werd gezet.

Bij het 1e consult was de hoofdklacht dus mijn eczeem maar natuurlijk werd de behandeling niet alleen daarop toegespitst. Er was al vrij snel duidelijke verbetering waar te nemen, maar ik bleef nog wel de reguliere medicatie voor de inspanningsastma en hoge bloeddruk gebruiken. Nu ben ik bijna 2 jaar verder en sinds 1 jaar inmiddels ook met de overige reguliere medicatie voor inspanningsastma en hoge bloeddruk gestopt. Dit wordt nu ook via de homeopathie aangepakt.
Één ding is wel duidelijk, ik voel me veel en veel beter. Het eczeem vlamt af en toe nog wat op, de bloeddruk is goed en mijn energieniveau sterk verbeterd zonder benauwd te zijn. En wanneer het eens wat minder gaat, dan is een telefonisch overleg voor evt. wijziging in de medicatie of een consultafspraak maken de oplossing.

Mijn huisarts respecteert mijn keuze, in zijn praktijk worden de gebruikelijke controles (2 keer per jaar) uitgevoerd zodat zo nodig door de homeopaat een aanpassing in de medicatie gedaan kan worden.

Een blije Mariëtte

Thermostaat in mijn lichaam weer op peil

Enige tijd geleden kwam ik via een goede vriendin terecht bij Annelies, met klachten over steenkoude voeten en inwendige kippenvel in mijn lichaam. Meestal ontstond dit na het avondeten, maar het breidde zich ook uit naar overdag. Dit was niet te verhelpen met warme kleding, een deken of een warme kruik. Kortom, ik zag steeds meer tegen de koude herfst- en wintermaanden op.

Annelies heeft me heel goed kunnen helpen d.m.v. gesprekken, geurtherapie en tips over producten die warmte bevorderen. Na ongeveer 10 sessies leek de geurtherapie die steeds meer succesvol werd opgebouwd uiteindelijk een averechtse werking te hebben en toen ik daarmee stopte, leek het of de knop was omgedraaid….de thermostaat in mijn lichaam was op peil.

Brandwond geblust met hitte en homeopathie

Een aantal weken geleden brandde ik me, door een stommiteit, aan kokende stoom tijdens het koken. Het deed zo enorm veel pijn dat ik even huilde als een klein kind. Ik koelde gedurende vier volle uren met water en icepack. Tegen bedtijd deed het nog dermate pijn als ik mijn hand uit het water haalde/het icepack van mijn hand haalde, dat ik voorzag dat slapen een probleem zou worden.

Ik belde het spoednummer van de homeopathische praktijk en ging aan de slag met de adviezen van de dienstdoende homeopaat. De verbrandde hand in zo warm mogelijk water houden. Dus in tegenspraak met wat ik ooit met EHBO leerde. Eerst nam ik lauwwarm water. Het deed even flink pijn, maar dat zakte snel af. Beetje heet water erbij en opnieuw deed het even flink pijn. Zo verder tot het water zo heet was dat mijn gezonde hand er nog net in kon. Ik was echt blij verrast ! Wat koud water niet deed, deed warm water wel: De brand eruit trekken: Het gelijke met het gelijksoortige genezen!

Het tweede advies was een snuifflesje Cantharis 01 maken. Gelukkig heb ik al een aantal jaren een homeopathische EHBO doos in mijn bezit, evenals kleine flesjes en een fles jenever voor dit doel. De Cantharis deed de rest en ik heb heerlijk geslapen. De volgende dag deed het nog nauwelijks pijn ! En de ontstane brandblaar was bijna niet meer terug te vinden. Wat is homeopathie toch een fantastische geneeswijze!

Mariska, Bovenkarspel

Ziekte van Crohn, na de eerste dag merkte ik al verschil

Via via ben ik bij Annelies terecht gekomen. Ik heb de ziekte van Crohn waardoor ik veel last heb van allerlei klachten waaronder darmproblemen, vermoeidheid, aften in de mond, gewrichtsproblemen ed. Aan het eind van mijn eerste consult kreeg ik snuif flesjes mee. Flesjes? Zal je denken maar inderdaad. Dus ik daar meteen mee aan de gang en wat bleek? Na de eerste dag merkte ik al verschil. Ik zweette ‘s nacht niet meer! Ongelofelijk! Inmiddels zijn er veel positieve veranderingen geweest. Ik heb veel minder last van mijn gewrichten, mijn leverwaarden zijn weer een stuk beter, mijn darmen zijn een stuk rustiger en i.p.v. circa vijf antibiotica kuren (veel bijholteontstekingen) per jaar, heb ik er, tot op heden, nog geen één gehad. En inmiddels zijn we dik een jaar verder.

 

Verder heb ik meer energie en slaap minder waardoor de dagen langer zijn.
Daar over gesproken, voor het eerst in 14 jaar heb ik heel bewust deze afgelopen zomer meegemaakt (2018). Zo maakte ik ‘s avonds nog een fietstochtje of een lekkere wandeling. Dit was echt voor mij iets heel nieuws want voordat ik naar Annelies ging lag ik, door de vermoeidheid, vaak al om 20.30 uur in bed.

We naderen nu de herfst en ik kan maar slecht afscheid nemen van deze fantastische zomer. Ik ben onder de indruk van de snuifjes die Annelies voor mij samenstelt Ik voel me echt een heel ander mens, Annelies ontzettend bedankt voor alles!